Najważniejsza rurka baristy!
Służy do spieniania. Przeważnie mleka. Czasem, ale znacznie rzadziej czekolady.
Z rurką jak to z rurką. Zastosowanie mają prawdy ogólne.
1. Rurkę należy utrzymać drożną,
2. Po każdym użyciu dokładnie wytrzeć, żeby nie zostały na niej ślady tego co było spieniane,
3. Raz na jakiś czas przedmuchać, żeby nic w niej nie zostało. Zwłaszcza czekolada może skutecznie ją zatkać.
4. Do uzyskania pożądanego efektu, ważny jest kąt ustawienia rurki,
5. Dobrze użyta da Ci pociechę.
Lubię ten Twój nowy blog. Pachnie... kawą :)
OdpowiedzUsuńhm ;)w takim razie wszystkiego dobrego w nadchodzącym Tu Tauzen Ten, dla baristy i jego czarodziejskiej rurki :D
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję, niegodnym.
OdpowiedzUsuńWspaniałe jesteście dziewczęta!